Deel deze pagina:

Beste G-judotrainers/begeleiders,
 
G-judo is de laatste jaren sterk geëvolueerd. Niet alleen het niveau van de G-judoka’s is steeds meer gevarieerd maar ook de aard van de beperking is heel verschillend. Het G-judocircuit (een samenwerking VJF - Parantee Psylos - Sporta en Special Olympics Belgium) staat open voor alle sporters met een beperking die door bepaalde drempels niet op gelijke voet met anderen kunnen kampen in het reguliere circuit. 
 
Om ons een beter beeld te kunnen vormen van de deelnemers aan de G-judotoernooien en een kwalitatieve organisatie te coördineren, zal elke G-judoka die wil deelnemen aan een G-judotoernooi vanaf september 2020 een G-judopas nodig hebben. 
 
Voor het verkrijgen van een G-judopas dien je een geldig attest van de beperking binnen te brengen bij de sportfederatie waar je leden zijn aangesloten. Dit kan per post of e-mail. Afhankelijk van de aard van de handicap breng je een van onderstaande attesten binnen voor 1 augustus 2020:
- Attest A: verstandelijke handicap
- Attest B: autismespectrumstoornis
- Attest C: andere aard handicap dan attest A en B 

Een G-judopas dien je éénmalig aan te vragen. Wie reeds deelnam aan de Special Olympics of wie reeds in het verleden een attest indiende, dient geen attest meer binnen te brengen. 
 
Met de invoering van het attest willen we niemand uitsluiten, integendeel! We zijn ervan overtuigd dat we hierdoor meer op maat G-judo verder kunnen uitbouwen. Vanaf  september 2020 maakt de G-judopas deel uit van de sportzak die de G-judoka meeneemt naar de toernooien. 

 
Alvast bedankt voor jullie medewerking!

 

 

Sponsors

Sponsors