Deel deze pagina:

Raad van hogere graden

De vergadering van de raad van hogere graden heeft plaats in de maand juni, op het einde van het sportseizoen. De dagorde wordt opgesteld door de voorzitter van de raad van hogere graden, de voorzitter van de VJF en de technisch directeur.

De raad van hogere graden is samengesteld uit alle judoka’s met een geldige vergunning vanaf de graad van 4de DAN heren, 3de DAN dames en de leden van de raad van bestuur. De kandidaten moeten ten volle 21 jaar zijn. De verkiezingen vallen onder de verantwoordelijkheid van de technisch directeur. Het secretariaat van de VJF nodigt alle leden van de raad van hogere graden en de raad van bestuur persoonlijk uit om aanwezig te zijn op de vergadering en de verkiezing van de kandidaten.

De raad van hogere graden is een raadgevend orgaan op technisch gebied. De raad van hogere graden kiest de sporttechnische commissies (met uitzondering van de sportcommissie). De raad van hogere graden kiest maximaal vijf afgevaardigden uit de binnengekomen kandidaturen 7e dan en hoger met geldige vergunning voor de onderzoekscommissie voor hogere Dangraden. Op deze vergadering worden de diploma's van 5de DAN en hoger uitgereikt.

De kandidaturen, voorstellen of punten voor de dagorde dienen ten laatste op 1mei, voorafgaand aan de vergadering, schriftelijk op het secretariaat van de VJF toe te komen.

 

De Maerteleire Dirk


Voorzitter RvHG
6de DAN
mandaat tot 15/06/2022

Deleu David

Secretaris RvHG
5de DAN
mandaat tot 15/06/2022

Sponsors

Sponsors